Bet apsižvalgau aplink, juk būna ir blogiau kartais. Suimu save į rankas ir einu toliau. Kaip Beata sako: „Juk viskas padaroma – darymo būdu“.
Dalinuosi skaniu kepenėlių salotų receptu. Jeigu mėgstate kepenėles – būtinai pasigaminkite.
Porcijos 2, užtruksite apie 30 minučių.
Šiltos kepenėlių salotos su pomidorais, žirneliais ir paprikomis
Reikės:
- 300 g vištienos kepenėlių;
- 1 svogūnas;
- 0,5 paprikos;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnis pipirų;
- šlakelis aliejaus (kepimui);
- 1 skiltelė česnako;
- 100 g kokteilinių/vyšninių pomidorų;
- 2 saujos žirnelių;
- 1 v. š. miltų (kepenėlėms apvolioti).
Padažui:
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 v. š. sojos padažo (nebūtina);
- 1 a. š. medaus;
- 1 a. š. garstyčių;
- šlakelis citrinos sulčių.
Gaminimas:
Kepenėles supjaustome nedideliais gabalėliais, pabarstome druska ir pipirais, apvoliojame miltuose.
Svogūną supjaustome pusžiedžiais, papriką juostelėmis, česnaką pasmulkiname. Žirnelius užpilami karštu vandeniu ir palaikome apie 5 min. Po to skystį nupilame ir leidžiame žirneliams nusivarvėti.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame svogūną ir pakepiname, kol šis šiek tiek suminkštės. Tada sudedame paprikas ir česnaką. Pakepiname dar keletą min. Pabarstome druska ir kepintas daržoves atidedame į šalį.
Toje pat keptuvėje, kur kepė daržovės sudedame kepenėlės. Kepame apie 7–10 min., kartais pavartant, kol kepenėlės iškeps ir gražiai apskrus. Į keptuvę sudedame kepintas daržoves, apšlakstome paruoštu salotų padažu. Įmaišome žirnelius, per pusę ar dar smulkiau pjaustytus pomidorus.