Skonis primena citrininius ledus, todėl galima tiekti su uogomis, šokolado drožlėmis, sausainiais, konservuotais vaisiais ar paprasčiausia uogiene, viskas čia puikiai dera.
Gamyba itin paprasta, ypač jeigu naudosite pirktines citrinų sultis. Man asmeniškai gardžiau su natūraliomis, bet jei prispaustų laikas, naudočiau ir jau paruoštas.
Citrinų kremas („Lemon posset“)
Proporcijos sekančios:
- 400 ml 35–36 proc. grietinėlės;
- 100 g balto cukraus;
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba keli lašai vanilės ekstrakto);
- 3 vidutinio dydžio citrinos.
Gaminimas:
Vienos citrinos žievelę nutarkuoju smulkia tarka ir padedu į šoną, išspaudžiu visų 3 sultis.
Grietinėlę supilu į puodą, kaičiu mažiausią kaitrą, suberiu žieveles bei cukrus ir vis pamaišant laukiu, kol jie ištirps. Užvirti turinio nereikia, tik gerai įkaitinti, leistini keli burbuliukai.
Skystį atvėsinu, pilu sultis, jos iš karto sustandina grietinėlę. Pilstau į patogius indelius ir juos nedelsiant nešu į šaldytuvą.
Sunkiausia dalis išlaukti 6–8 valandas, kol kremas pilnai sustings.