Idealus greito deserto prie kavos variantas.
Šis gaminimo būdas labai patogus valgyti kruasanus, nes skonis toks pat, bet kepinys netrupa. Ir iškepa greičiau nei orkaitėje.
Kruasanai su uogomis
Reikės:
- 4 kruasanų (aš naudojau paprastus be įdaro);
- 250 g maskarponės sūrio;
- 100 ml grietinėlės 35 % riebumo;
- 3 šaukšteliai cukraus;
- 2 šaukštai paruoštos ir atvėsintos stiprios espreso kavos;
- uogų pagal poreikį.
Gaminimas:
Šaldytus kruasanus atšildykite, bet ne iki galo.
Įkaitinkite širdelių blynų keptuvę (jokių riebalų nereikia).
Dėkite per vidurį suminkštėjusį kruasaną, lengvai paspauskite ir kepkite, kol kruasanas iškeps. Man užtruko apie 2 minutes.
Kremui visus ingredientus išplakite su mikseriu iki standumo. Dėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite kremo ant kruasano. Puoškite uogomis.