Šiuos „zrazus“ pamenu iš vaikystės, kai ko gero nė viena šventė ar gedulingi pietūs neapseidavo be jų. Močiutė netgi kviesdavo šeimininkes, kad didesniam giminių susibėgimui paruoštų maistą ir visada būdavo šis patiekalas.
Būtina į juos įdėti kmynų, nes jie priduoda puikų skonį.
Nors tikrieji „zrazai“ yra gaminami iš jautienos kaip suktinukai, bet šie yra greitesnis jų variantas.
Kalakutienos suktinukai
Reikės:
- 700 g maltos mėsos (naudojau kalakutienos);
- 1 sauja džiuvėsėlių;
- 1 kiaušinis;
- 1 svogūnas;
- druska;
- pipirai.
Įdarui:
- 2 morkos;
- 2 svogūnai;
- aliejaus kepimui;
- 1 šaukštelis kmynų.
Padažui:
- 500 ml vištienos sultinio;
- 200 ml grietinėlės;
- žiupsnelis raudonėlio;
- druska;
- pipirai.
Gaminimas:
Svogūną susmulkinkite labai mažais gabaliukais arba sutarkuokite. Dėkite į maltą mėsą svogūnus, berkite džiuvėsėlius, muškite kiaušinį, berkite druską bei pipirus ir gerai išmaišykite.
Įdarui morkas sutarkuokite, o svogūnus susmulkinkite. Apkepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Suberkite kmynus ir gerai išmaišykite. Atvėsinkite.
Iš maltos mėsos darykite delno dydžio blyną, dėkite po šaukštą įdaro ir gražiai sulipdykite pailgą kotletą.
Suktinukus kepkite keptuvėje ant nedidelės liepsnos, kol gražiai apkeps.
Dėkite į puodą, užpilkite vištienos sultiniu ir pavirkite 15 minučių, tada supilkite grietinėlę ir dar pavirkite 10 minučių. Suberkite raudonėlį, druską ir pipirus, išmaišykite ir išjunkite viryklę.
Labai skanu su bulvių koše.