Mano šeima mėgsta, bet turiu prisipažinti, kad visgi jos valgome ir per mažai, ir per retai.
Bet dabar gavėnia, bus proga penktadieniais dažniau pasikviesti žuvį pietums.
O jūs laikotės pasninko?
Lašiša daržovių patale su ryžiais
Reikės:
- lašišos filė;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnis citrininių pipirų;
- 1 a. š. žuvies prieskonių;
- svogūnas;
- morka;
- saliero gumbas;
- poras;
- šlakelis aliejaus;
- krapai;
- svogūnų laiškai.
Gaminimas:
Žuvį supjaustome porcijos dydžio gabalėliais, pabarstome druska, pipirais, prieskoniais. Paliekame šiek tiek pasimarinuoti.
Daržoves pasmulkiname. Pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol šios suminkštės. Pabarstome druska.
Ant folijos lapo dedame po gabalėlį žuvies, ant viršaus kepintas daržoves, pabarstome krapais. Foliją suvyniojame. Kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
Pabarstome smulkintais svogūnų laiškais.
Valgėme su ryžiais.