Ir žinokite pavyko.
Tinginį gaminau su sviestu, grietine ir kondensuotu pienu. Jis gaunasi šiek tiek minkštesnis, drėgnesnis, nei, kad ruoštumėte tik su sviestu ir kondensuotu pienu. Kakavos kiekį reguliuokite pagal save, man nepatinka, kai jos būna labai daug.
Porcijos 6–8, užtruksite gaminant apie 30 minučių + laikas, kol desertas ilsėsis šaldytuve.
Tinginys su šakočiu
Reikės:
- 600 g šakočio;
- 300 g grietinės;
- 200 g sviesto;
- 1 indelis kondensuoto pieno;
- 1 v. š. kakavos (galima dėti ir daugiau).
Tinginiui aplieti:
- 100 g juodojo/pieninio šokolado;
- 30 ml pieno;
- saujelė šaltyje džiovintų uogų.
Gaminimas:
Šakotį sulaužome nedideliais gabalėliais.
Prikaistuvyje ištirpiname sviestą. Sudedame grietinę ir kondensuotą pieną, suberiame kakavą. Išmaišome. Gautą masę užpilame ant šakočio. Gerai išmaišome.
Dedame tinginį į norimą formą ir stipriai suspaudžiame. Dedame desertą į šaldytuvą ir leidžiame jam sutvirtėti.
Garų vonelėje ištirpiname šokoladą, supilame pieną ir gerai išmaišome. Apliejame tinginį šokolado mase.