„Norint pagerinti kraujo kokybę, į savo racioną reikia įtraukti maistą, kuriame gausu geležies, vitaminų ir antioksidantų“, – skelbiama Kauno klinikų Kraujo centro „Facebook“ paskyroje.
Kauno klinikų kraujo centras rekomenduoja pasigaminti paprastą ir maistingą glotnutį su uogomis.
Glotnutis su uogomis
Ingredientai:
- 1 puodelis špinatų (šviežių arba šaldytų);
- 1/2 puodelio lapinio kopūsto (šviežio arba šaldyto);
- 1/2 puodelio mėlynių (šviežių arba šaldytų);
- 1/2 puodelio braškių (šviežių arba šaldytų);
- 1 mažas bananas;
- 1 valgomasis šaukštas šalavijo sėklų;
- 1 valgomasis šaukštas linų sėmenų;
- 1 valgomasis šaukštas moliūgų sėklų;
- 1/2 puodelio paprasto graikiško jogurto arba augalinės kilmės alternatyvos;
- 1 puodelis nesaldinto migdolų pieno ar bet kokio kito pageidaujamo pieno;
- ledo kubeliai (neprivaloma).
Gaminimas:
Jei naudojate šviežius špinatus, kopūstus ar uogas juos kruopščiai nuplaukite.
Į trintuvą sudėkite visus ingredientus, užpilkite augaliniu pienu arba vandeniu pagal skonį.
Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės. Jei konsistencija per tiršta, galima įpilti daugiau skysčio.
Supilkite kokteilį į stiklinę ir mėgaukitės!