Gaminau jį savo Kamiliuko 14-tąjam gimtadieniui. Ir prabėgo atrodo tie metai akimirksniu.
Kepimo forma 16–18 cm skersmens.
Porcijos 4–6.
Užtruksite apie 20 minučių.
Nekeptas sūrio ir „Oreo“ tortas
Pagrindui:
- apie 15 „Oreo“ sausainių;
- 35 g sviesto.
Sūrio masei:
- 440 g kreminio sūrio;
- 300 g grietinėlės;
- 150 g cukraus;
- 10 g želatinos + 1 v. š. vandens.
Gaminimas:
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti.
Sausainius atskiriame pusiau, nubraukiame šaukšteliu įdarą į dubenį, o sausainius atidedame į šalį, susmulkiname iki trupinių. Sviestą ištirpiname. Sumaišome su sausainių trupiniais ir torto formos padą jais išklojame, suformuodami torto padą.
Kreminį sūrį sumaišome su cukrumi ir sausainių įdaru. Grietinėlę išplakame iki standžių putų ir įmaišome į sūrio masę. Želatiną ištirpiname garų vonelėje. Jau šiek tiek pravėsusią supilame į sūrio masę. Gerai išmaišome. Gautą masę supilame ant sausainių pado. Dedame į šaldytuvą bent 4 val. stingti.
Tortą puošiau braškėmis ir gėlytėmis iš kreminio sūrio, grietinėlės ir cukraus pudros.