Kai sugalvosite kepti, pasikvieskite draugų, antraip viską suvalgysite patys vieni. Per vieną vakarą. Nejuokauju!
Sausainiai
Reikės:
- 100 g kambario temperatūros sviesto;
- 1 kiaušinio;
- 90 g rudojo nerafinuoto cukraus;
- 1 a. š. vanilės sėklų pastos arba vanilės ekstrakto;
- 0,5 a. š. kepimo sodos;
- 0,5 a. š. citrinos sulčių arba obuolių acto;
- 90 g šviesių speltų miltų;
- 80 g visagrūdžių avižinių dribsnių;
- 30 g kokosų drožlių;
- 40 g makadamijų;
- 15 g kakavos sviesto;
- 40 g džiovintų spanguolių;
- dosnaus žiupsnio jūros druskos.
Gaminimas:
Sviestą su cukrumi ir druska šakute ištrinti iki purumo. Įmaišyti kiaušinį, vanilės pastą, sodą, sumaišytą su citrinos sultimis arba actu. Suberti miltus, tuomet avižas, riešutus, spanguoles, kokosų drožles.
Kakavos sviestą susmulkinti ir įmaišyti į tešlą. Dėti į šaldytuvą atvėsti bent valandai, kad skoniai susilietų ir sausainiai būtų skanesni. Jei planuojate tešlą palikti šaldytuve ilgiau nei porą valandų (galima laikyti pernakt), iškart suformuokite sausainių rutuliukus ir tik tada dėkite šaldyti, antraip ji taps kieta ir su ja bus sunku dirbti. Tešlos porciją sausainiui matuokite valgomuoju šaukštu-matuokliu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių (arba rinkitės 160 laipsnių režimą su ventiliatoriumi). Į didelę negilią skardą patieskite kepimo popierių ir dėkite suformuotus sausainių rutuliukus. Negrūskite – kepkite per du kartus. Sausainių rutuliukus prispauskite plokščiu daiktu, kad gautumėte lygius apskritimus. Kepkite 15 min. Viską pakartokite su likusiais sausainiais.
Jei norite idealios formos kepinių, tešlą išskleiskite ant kepimo popieriaus ir iškočiokite į vientiso storio lakštą. Naudodami sausainių formeles išpjaukite sausainius ir perkelkite į kepimo skardą.