Nuo Baltijos jūros iki Indijos – tūkstančiai kilometrų, tačiau abiejų regionų žmonės mėgsta valgyti bulves. Tik Indijoje išvirtos bulvės sutrinamos ir skaninamos citrinų sultimis, kuminais, imbieru, aitriosiomis paprikomis, o Lietuvoje – spirgučiais su keptais svogūnais.
Kviečiame paragauti tradicinį indišką vištienos troškinį „Tikka masala“!
Tai tradicinis indiškas patiekalas, kurio ypatybė – jogurte marinuoti vištienos gabalėliai ir daug kreminio grietinėlės padažo.
Vištienos troškinys „Tikka masala“
Reikės:
- 500 g vištienos be kaulų, tinka filė;
- 1 v. š. šviežiai tarkuoto imbiero;
- kelių česnako skiltelių;
- paprikos ir ciberžolių miltelių, druskos – pagal skonį;
- 100 ml natūralaus jogurto;
- 1 citrinos sulčių;
- kalendrų šakelių – kiek negaila;
- aliejaus arba lydyto sviesto.
Padažui reikės:
- šiek tiek aliejaus arba lydyto sviesto;
- 1 supjaustyto svogūno;
- trintų česnakų, imbiero, kuminų, kalendrų sėklų;
- „Tikka masala“ prieskonių pagal skonį;
- mažo indelio pomidorų tyrės;
- paprikos ir ciberžolių miltelių;
- druskos, rudojo cukraus – pagal skonį;
- 200 ml grietinėlės.
Gaminimas:
Supjaustykite vištieną gabalėliais kaip šašlykui, pagardinkite prieskoniais ir druska. Įpilkite jogurto, citrinos sulčių, įdėkite kalendrų lapelių ir marinuokite per naktį šaldytuve. Apkepkite vištieną, kol gražiai apskrus.
Ruoškite padažą. Toje pačioje keptuvėje apkepkite supjaustytus svogūnus, įdėkite prieskonių, įpilkite pomidorų tyrės ir palaukite, kol padažas užvirs, tuomet įpilkite grietinėlės, pamaišykite, kad neprisviltų. Į padažą sudėkite apkeptą vištieną ir palaukite, kol padažas užvirs. Ragaukite su virtais ryžiais.