Tikrai šis desertas tiesiai iš vaikystės su daug gražių prisiminimų.
Iš normos iškepsite 2 dideles skardas sausainių.
Gaminant užtruksite apie 30 min. + 20 min. kepimo laikas.
Sausainiai su marmeladiniu saldainiu
Reikės:
- 200 g k. t. sviesto;
- 200 g grietinės;
- 0,5 a. š. druskos;
- 450 g miltų;
- marmeladinių/želinių saldainių pagal poreikį;
- cukraus, sausainiams apvolioti, pagal poreikį.
Gaminimas:
Suminkome tešlą iš kambario temperatūros sviesto, grietinės, druskos ir miltų. Iškočiojame apie 3 cm storio lakštą. Supjaustome nedideliais rombais ar pailgomis juostelėmis. Kaip jau jums patogiau. Jeigu papjaustysite tešlą juostelėmis, jomis gražiai apsukite marmeladinius saldainius, jeigu rombais – saldainį dėkite per vidurį ir gražiai užspauskite kraštelius.
Sausainius apvoliojame cukruje. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame gerai įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 15–17 minučių.