Indijoje sriubos yra mėgstamos, kartais jos būna tirštos, bet būtinai aštrios. Pavyzdžiui, galima sriubą ruošti iš žiedinių kopūstų. Tokios sriubos receptas nesudėtingas.
Iš pradžių reikia išvirti žiedinį kopūstą ir bulves. Tada keptuvėje su lydytu sviestu apkepinti svogūnus, česnakus, susmulkintus šviežių kalendrų stiebelius, įberti kuminų, tinka prieskonių mišinys „Garam Masala“, kuriame būna ožragių, gvazdikėlių, pipirų, cinamono, anyžių, imbierų, kmynų.
Taip pat nereikėtų pamiršti įberti į sriubą ciberžolių ir raudonųjų paprikų miltelių – šie prieskoniai suteikia sriubai ryškią spalvą.
Aštri sriuba gali būti valgoma su duona. Indijoje duona kepama ant plokštumos, be riebalų, ji atrodo kaip didelis iškočiotas tešlos paplotėlis, kuris nuo karščio nusėtas pūslėmis.
Indiška žiedinių kopūstų sriuba
Reikės (4–6 porcijoms):
- 1 didelės bulvės;
- 1 žiedinio kopūsto;
- 1 svogūno galvutės;
- 1 v. š. aliejaus;
- 1 česnako skiltelės;
- 1 v. š. šviežiai tarkuoto imbiero;
- 2 a. š. ciberžolių;
- 1 a. š. kuminų;
- 1 a. š. juodųjų garstyčių sėklų;
- 2 a. š. kalendrų sėklų;
- 800 ml daržovių sultinio;
- 300 ml natūralaus jogurto;
- druskos, juodųjų pipirų, šviežių kalendrų lapelių – pagal skonį.
Gaminimas:
Sudėkite supjaustytą bulvę, žiedinį kopūstą ir susmulkintą svogūną į didelį puodą su aliejumi, įpilkite šiek tiek vandens. Užvirinkite, išmaišykite, uždenkite puodą ir virkite ant lėtos ugnies apie 10 min., retsykiais pamaišydami ir stebėdami, kad neprisviltų.
Įdėkite į puodą traiškyto česnako, tarkuotos imbiero šaknies, įberkite prieskonių ir dar kelias minutes pavirkite.
Supilkite į puodą anksčiau paruošto daržovių sultinio, pavirkite ant mažos ugnies apie 20 min. Trintuvėje sutrinkite sriubos tirščius, sumaišykite su jogurtu ir įpylę į lėkštę papuoškite kalendrų lapeliais.