Traškios krevetės, puikiai dera su gaiviu mangų salsa.
Porcijos 2.
Užtruksite apie 20 minučių.
Salotos su krevetėmis ir mangų salsa
Salotoms:
- 6–8 krevetės džiūvėsiuose;
- aliejaus, krevetėms iškepti;
- 2 saujos salotų mišinio;
- 1 v. š. balzamiko kremo;
- saujelė kepintų svogūnų (yra pirkti tokie, kaip traškučiai).
Mango salsai:
- 1 mangas;
- 1 agurkas;
- 1 pomidoras;
- 1 v. š. saldaus čili padažo;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- šiek tiek imbiero;
- šlakelis citrinos sulčių;
- žiupsnis druskos.
Gaminimas:
Pasiruošiame mangų salsą. Mangą, agurką ir pomidorą supjaustome smulkiais kubeliais, pabarstome druska, įtarkuojame imbierą. Apšlakstome aliejumi, citrinos sultimis ir saldžiu čili padažu. Gerai išmaišome ir atidedame į šalį.
Krevetes kepame aliejuje kol šios iškeps ir taps auksinės spalvos.
Lėkštes apšlakstome balzamiko kremu. Dedame salotų lapelius, mango salsą. Ant viršaus iškeptas krevetes.
Salotas pagardiname kepintų svogūnų traškučiais.
Skanių atradimų.