Labiausiai patinka kepti įvairias mėsas, žuvis ir kitus patiekalus. Jis mėgsta išmėginti ir užsienio patiekalus: prancūzų, italų ir azijiečių, tačiau žinoma gamina ir lietuviškus patiekalus.
Desertus gamina žmona Miglė, tik ji nėra drąsi ir nekelia jų į viešumą, tad Dainius jos pagamintais desertais pasidalina socialiniuose tinkluose. Pora mėgsta gaminti desertus: panakotą, pavlovą, sūrio pyragus, kartais pamėgina ir kitokių desertų.
Kviečiame pasigaminti pagal Šlikų desertą – traputį su braškėmis!
Traputis su braškėmis
Reikės:
- 70 g bekvapio aliejaus;
- 70 ml vandens;
- 180 g miltų;
- 0,5 a. š. kepimo miltelių;
- 1 stiklinės krakmolo;
- 2 stiklinių cukraus;
- 250 g braškių.
Kaip gaminti:
Aliejų ir vandenį supilkite į puodą ir kaitinkite iki užvirimo.
Į miltus įberkite kepimo miltelius ir sumaišykite, pilkite aliejų, sumaišytą su vandeniu, ir viską dar kartą išmaišykite ir išminkykite. Leiskite visiškai atvėsti.
Supjaustykite braškes.
Tešlą padėkite ant kepimo popieriaus, iškočiokite apskritimus, kad jie būtų apie 7 mm storio.
Kitame inde sumaišykite krakmolą ir cukrų. Užbarstykite ant tešlos pakraščių porą centimetrų. Sudėliokite braškes apskritime ir užlenkite tešlos kraštus padarydami lėkštutę.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.