Dar galime panaudoti mėgstamiausių uogų pertepimą arba suformuoti traškią torto plutelę ir uždėti ant viršaus.
Tai jūsų improvizacijos ir skonio reikalas.
Avižinis sūrio tortas
Padui reikės:
- 400 g miltų (200 g iki miltų konsistencijos sumaltų avižinių dribsnių ir 200 g kukurūzų miltų);
- 200 g sviesto (82 proc. riebumo);
- 5 kiaušinių trynių;
- 90 g nerafinuoto cukraus;
- šiek tiek cinamono.
Įdarui reikės:
- 500 g maskarponės;
- 350 g filadelfijos sūrio;
- 200 g grietinėlės (35 proc. riebumo);
- 5 kiaušinių baltymų;
- 110 g nerafinuoto cukraus;
- šiek tiek vanilinio cukraus.
Gaminimas:
Gaminame torto padą. Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi, dedame kambario temperatūros sviestą ir išplakame. Tuomet beriame miltus, cinamoną ir viską išminkome.
Paruoštą tešlą dedame į atsegamą kepimo indą, išklojame dugną ir kraštus. Statome į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 min. apkepti.
Kol kepa padas, ruošiame įdarą. Sudedame maskarponę, filadelfiją, cukrų, vanilinį cukrų ir gerai išmaišome elektriniu prietaisu.
Grietinėlę išplakame atskirame inde. Taip pat kitame inde išplakame iki standžių putų kiaušinių baltymus ir viską atsargiai įmaišome į pagamintą masę.
Visą įdarą supilame ant apkepto pado ir dar dedame į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti 45–50 min.
Kai iškepa, atidarome orkaitės dureles ir paliekame joje tortą dar 10–15 min. Geriausia valgyti truputį atvėsusį (arba net įdėti į šaldytuvą), nes geriau pjaustysis.