Vakarienė mūsų namuose.
Viskas ko jums reikės – sandariai užsidarančio indo ir kelių produktų.
Skanaus!
Lašiša su daržovėmis
Reikės:
- 350 g lašišos filė;
- 75 ml vandens;
- 1/2 citrinos sulčių;
- 2 skiltelės smulkinto česnako;
- 1 a. š. džiovinto laiškinio česnako;
- 1/2 a. š. druskos;
- 1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų;
- 1 a. š. smulkinto džiovinto imbiero;
- 1 a. š. krapų;
- 1 a. š džiovintos maltos paprikos.
Marinavimas:
Lašišą ištiesiu gražiai į gilesnį indą su dangčiu. Sandariai reikės ją uždaryti, tai paieškokite tokio, kad nebėgtų papurčius. Atskirai į indelį dedame visus produktus kartu. Gerai sumaišome ir pilame ant lašišos. Uždarome ir gerai papurtome. Paliekame marinuotis vienai valandai.
Daržovių garnyrui reikės:
- 200 g smulkinto brokolio;
- 200 g smulkinto kalafioro;
- 150 g griežinėliais pjaustytos morkos;
- 150 g pievagrybių;
- 100 g žalių žirnelių (naudojau šaldytus);
- 50 ml avižų grietinėlės;
- 1/2 a. š. druskos.
Gamybos eiga:
Pievagrybius pjaustau didesniais gabalėliais. Ir dedu į įkaitintą keptuvę be jokių riebalų. Dedu druskos. Ir vis pamaišant kepu kol gražiai apskrunda. Tuo pačiu metu dedu ir daržoves ant pievagrybių ir į atskirą keptuvę lašišą be skysčio. Vėl be jokių riebalų ant vidutinės kaitros. Lašišą kepam apie 10 minučių vis pavartant.
Tuo tarpu ant jau apkepintų lengvai daržovių pilame marinatą. Randame dangtį, kuriuo galite uždengti keptuvę, taip kad liktų nedidelis tarpelis tarp keptuvės ir dangčio. Daržoves troškiname panašiai tiek laiko, kiek kepa lašiša. Prieš pat pabaigą pilame avižų grietinėlės. Taip pat galima gardinti žalumynais.
Aš tiekiau dar ir su salotomis, kurios į nuotrauką netilpo.