Jam labai yra svarbu estetiškas maisto pateikimas. „Nes žmogus pradžiai valgo akimis, o paskui tik burna“, – pasakojo D.Šlikas. Jo namuose labai dažnai būna papuošti ir padekoruoti stalai, nes tada būna maloniau valgyti ir bendrauti.
Jo giminėje visi mėgsta gaminti, jo mama jaunystėje irgi ruošdavo patiekalus per vestuves, o jis būdavo su ja kartu, viską stebėdavo. Baigęs mokyklą pradėjo savo kelią link maisto – pasidarė priekabą, kurioje dirbo ir joje kepdavo šašlykus.
O dabar, Dainius Šlikas dalijasi savo troškinio receptu, kuris puikiai tiks šaltiems žiemos vakarams.
Troškinys
Reikės:
- kiaulienos kumpio;
- parūkytų dešrelių (karštai rūkytų);
- svogūnų;
- morkų;
- česnakų;
- krapų, petražolių;
- bulvių;
- baklažano;
- konservuotų daržovių;
- pomidorų savo sultyse be odelės;
- kokių nors aštrių pipirų;
- paprikų;
- druskos, pipirų.
Kaip gaminti:
Gabalėliais supjaustytą kiaulieną apkepinkite puode, sudėkite parūkytas dešreles, česnaką bei svogūnus.
Kitas daržoves supjaustykite ir dėkite į bendrą indą. Viskam apkepus užpilkite vandeniu ir palikite troškintis. Vis pamaišykite.
Į patroškintas daržoves dėkite konservuotus produktus, o pabaigoje – supjaustytas prieskonines žoleles. Troškiniui produktus pasirinkite tokius, kokius mėgstame.
Valgykite su krosnyje paskrudintu prancūzišku batonu arba su marinuotais agurkėliais.