Pietums gaminau sušildančią kopūstų sriubą su mėsos kukuliais ir ryžiais. Ir taip visai atsitiktinai pavadinau ją balandėlių sriuba. Sriuba gal nėra labai jau išvaizdi, bet skonis puikus. Toks paprastas, šiltas ir jaukus naminis maistas.
Porcijos 4.
Užtruksite apie 40 minučių.
Aštri balandėlių sriuba
Reikės:
- 0,5 kopūsto (nedidelio);
- 3 bulvės;
- 2–3 v. š. ryžių;
- 1 poras;
- 1 svogūnas;
- 1 morka;
- 1 skiltelė česnako;
- 30 g sviesto;
- šlakelis alyvuogių aliejaus;
- čili miltelių, pagal skonį;
- 2 v. š. pomidorų padažo (naudojau naminį);
- druskos pagal skonį;
- žiupsnis juodųjų pipirų;
- 2 lauro lapai;
- 2,5 l vandens;
- 1 v. š. smulkintų žalumynų.
Kukuliams:
- 500 g maltos kiaulienos;
- 1 kiaušinis;
- 2 v. š. miltų;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis juodųjų pipirų;
- 1–4 a. š. česnako granulių.
Gaminimas:
Daržoves nulupame, nuplauname. Svogūną, česnaką ir porą supjaustome smulkiais gabalėliais, kopūstą ruoželiais, bulves kubeliais, morką sutrakuojame. Puode įkaitiname aliejų ir sviestą. Sudedame daržoves ir pakepiname keletą minučių. Suberiame ryžius, prieskonius, užpilame vandeniu ir užkaičiame sriubą virti apie 20 minučių. Įmaišome pomidorų padažą.
Pasigaminame kukulius. Į kiaulienos faršą mušame kiaušinį, beriame prieskonius ir miltus. Masę gerai išmaišome. Formuojame nedidelius kąsnio dydžio kukuliukus. Sudedame juos į sriubą ir verdame dar apie 7–10 min. Pagardiname žalumynais. Skanaujame.