O kai gyveni šalyje, kurioje silkė – deficitas, tai jautiesi kaip tikras bajoras, kai gauni lietuviškos silkutės.
2–3 porcijos.
Skanaus!
Silkė su daržovėmis
Reikės:
- 200 g mažų pievagrybių;
- 250 g silkės filė;
- 100 g vyšninių pomidorų;
- 1 didesnis raudonasis svogūnas;
- 1 brokolio galva be stiebo;
- 100 g Pekino kopūsto;
- 50 g geltonosios paprikos;
- 100 g saldžiojo pipiro;
- 10 g krapų;
- 10 g svogūnų laiškų.
Gamybos eiga:
Grybus lengvai pasūdome ir kepiname keptuvėje be riebalų, kad iš jų išbėgtų vanduo ir jie lengvai apkeptų. Į keptuvę ant jau apkepusių pievagrybių dedame smulkiai pjaustytą svogūną ir maišydami apkepiname 2–3 min.
Tada dedame nepjaustytus vyšninius pomidorus ir vėl kepiname 2–3 minutes. Po pomidorų dedame smulkintus brokolio žiedus ir vėl kepiname 2 min.
Tuomet susmulkiname Pekino kopūstą ir svogūnų laiškus ir vėl pakepiname porą minučių. Ir paskutiniu etapu keliauja geltonoji paprika ir saldusis pipiras. Pakepiname apie minutę.
Daržoves sumaišome su gabalėliais pjaustytą silkę, paskaniname krapais ir jeigu norisi šlakeliu citrinos sulčių.