Šiandien pietums labai panašiai – vištiena su morkomis ir žirneliais medaus ir sojos padaže. Taip skanu, kad galima pirštelius apsilaižyti.
Porcijos 3.
Užtruksite apie 40 minučių.
Vištiena medaus ir sojų padaže
Reikės:
- 500 g vištienos šlaunelių mėsos/filė;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnis juodųjų pipirų;
- 1 a. š. vištienos pr.;
- 1 a. š. saldžios paprikos pr.;
- 0,5 a. š. česnako granulių;
- kukurūzų krakmolo, apvolioti;
- aliejaus, kepimui;
- sezamo sėklų, pabarstyti.
Padažui:
- 2 morkos;
- 2 saujos šaldytų žirnelių;
- 1 v. š. sojų padažo;
- 2 v. š. pomidorų padažo;
- 1 v. š. medaus;
- 1 v. š. ryžių acto;
- 1 v. š. aštraus padažo (nebūtina);
- 1 v. š. krakmolo;
- 3 v. š. vandens.
Gaminimas:
Vištieną supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais, prieskoniais. Sudedame į maišelį. Ten pat suberiame krakmolą. Pripučiame į maišelį oro, užsukame maišelį, kad oras neišeitų ir gerai pakratome. Taip vištiena tolygiai apsigaus krakmolu.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame vištieną, kol gražiai apskrus ir iškeps. Atidedame vištieną į šalį.
Morkas nuskutame, nuplauname ir supjaustome lazdelėmis arba šiaudeliais, kaip jums patogiau. Morkas sudedame į keptuvę, kur kepė vištiena ir pakepiname, kol šiek tiek apskrus. Suberiame žirnelius ir sudedame vištienos gabalėlius. Padažui skirtus produktus sumaišome ir supilame į keptuvę. Gerai išmaišome ir pakaitiname, kol padažas sutirštės.
Į lėkštes dedame virtus ryžius, ant viršaus vištienos ir daržovių gabalėlius, pabarstome sezamo sėklomis.