Dainiaus giminėje visi mėgsta gaminti, jo mama jaunystėje irgi ruošdavo patiekalus per vestuves, o jis būdavo su ja kartu, viską stebėdavo. Baigęs mokyklą pradėjo savo kelią link maisto – pasidarė priekabą, kurioje dirbo ir joje kepdavo šašlykus.
Vėliau prie Luokesų ežero (Molėtų rajone) pasistatė kavinukę, kur dirbo netgi 10 metų. Tačiau vėliau buvo atitrūkęs nuo maisto, bet namie nenustojo gaminti. Jam patinka gaminti ant griliaus, namie yra pasistatęs itališką pečių, ten kepa picas, kugelius, žuvis ir kitus „didesnius“ dalykus.
Kviečiame paragauti pagal D.Šliko receptą – kepsnį „Kiaulė taupyklė“!
Kepsnys „Kiaulė taupyklė“
Reikės (vienai porcijai):
- kiaulienos nugarinės;
- karštai rūkytos šoninės juostelėmis;
- sūrio (gali būti mocarela, meksikietiškai aštrus ar kitas mėgstamas sūris);
- druskos, pipirų, kardamono, parūkytos paprikos miltelių.
Kaip gaminti:
Supjaustykite kiaulienos nugarinę 1 cm storio kepsneliais, juos pamuškite iš abiejų pusių, išklokite šoninės juosteles sudarydami snaigės formą, ant jos dėkite mėsą, apibarstytą prieskoniais.
Į vidurį dėkite tokio dydžio sūrio gabalėlį, kad galėtume uždengti jį mėsa. Apklokite sūrį ir apvyniokite šonine suformuodami rutulį.
Tada yra du variantai: susmaigstykite bambukiniais pagaliukais arba viršuje užriškite maistine virvute kaspinėliu.
Kepsnelis paruoštas kepti. Jį galima kepti grilyje arba iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrunda šoninė. Jei yra noras, pabaigoje galima aptepti barbekiu padažu.