Pašnekovas pasakoja: „Per savo keliones esu nemažai susipažinęs su žmonėmis, kurie irgi myli maistą, ir iki šiol su jais bendraujame. Noriu, kad žmonės Lietuvoje labiau domėtųsi maistu, kad sėsdami už stalo, jei tik įmanoma, pasidarytų šventę sau: su gražiai papuoštu stalu, gražiais įrankiais, lėkštėmis ir kuo daugiau bendrautų, o mokytis to niekada nėra per vėlu...“.
Apsilankęs užsienio šalyse atranda kokių nors įdomesnių prieskonių patiekalams ir darbui reikalingų reikmenų, todėl visada apsilanko tokiose parduotuves ir visada domisi naujovėmis plėsdamas savo žinias.
D.Šlikas dalijasi savo receptu – troškinta lašiša su traškia odele.
Troškinta lašiša su traškia odele
Reikės:
- lašišos filė;
- konservuotų pomidorų be odelės;
- pomidorų pastos;
- krapų, petražolių, salierų stiebų, kalendrų lapų, druskos, pipirų, aitriųjų paprikų.
Kaip gaminti:
Lašišos filė supjaustykite maždaug 5 cm storio gabalėliais. Odelę nusausinkite, padarykite aštriu peiliu po dvi įpjovas, ištrinkite druska, pipirais ir kitais prieskoniais.
Konservuotus pomidorus ir pomidorų pastą sutrinkite elektriniu plaktuvu (svarbu, kad išeitų vientisa masė). Tuomet dėkite į keptuvę žuvį odele į viršų ir ant jos pilkite trintos masės tiek, kad lašišos visiškai neapsemtų, nes kepant viskas pakyla.
Dėdami į orkaitę dar pabarstykite druska, kepkite apie 20 min., o pabaigoje įjunkite grilį, kad apskrustų odelė.