Grikiai labai ilgą laiką man buvo kruopa – siaubūnė, kol neatradau neskrudintų grikių.
Jie yra kur kas vertingesni ir palankesni mūsų sveikatai.
Skanaus!
Neskrudinti grikiai
Reikės:
- 35 g neskrudintų grikių;
- 2 nedideli rudieji pievagrybiai;
- 1/2 nedidelio balto svogūno;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis džiovinto peletrūno;
- 1/4 a. š. lydyto sviesto;
- 1 a. š. avižų grietinėlės;
- žalumynai.
Paruošimo būdas:
Grikius mirkome per naktį šaltame vandenyje, būtinai kelis kartus perplauname. Ryte užpilame švariu vandeniu ir užverdame. Užvirus nukeliame nuo kaitros ir paliekame pabrinkti 3–4 min.
Per tą laiką ant lydyto sviesto apkepiname smulkiai pjaustytus pievagrybius ir svogūną. Maišome su prieskoniais. Apkeptus maišome su grikiais.
Tiekiame su avižų grietinėle arba tiesiog grietine ir gardiname žalumynais.