Tačiau jeigu esate labai saldžiamėgiai ir norite saldesnių blynų, dėkite šiek tiek daugiau cukraus.
O jūs kepate blynus per Užgavėnes? Jeigu taip – štai puikus jų receptas.
Porcijos 6, užtruksite daugiau nei 1 valandą.
Mieliniai blynai
Reikės:
- 500 ml pieno;
- 2 v. š. cukraus;
- 1 a. š. sausų mielių;
- žiupsnis druskos;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 2 kiaušiniai;
- 500 g miltų;
- 1 v. š. aliejaus.
Kaip gaminti:
Pieną šiek tiek pašildome. Į jį beriame cukrų ir mieles. Išmaišome.
Į dubenį beriame miltus, vanilinį cukrų, druską, aliejų ir mušame kiaušinius. Ant viršaus pilame pieno ir mielių masę. Viską gerai išmaišome. Tešlą uždengiame švariu virtuviniu rankšluostėliu ir paliekame šiltai 1–2 val., kad pakiltų.
Kepame blynus gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus ant silpnos kaitros, keptuvę uždengus dangčiu.
Valgome su mėgiamais priedais: uogiene, uogomis, jogurtu ar grietine.
Skanių blynų.