Puikiai tiks Užgavėnėms – mieliniai blynai: stori ir skanūs

2024 m. vasario 12 d. 18:14
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Stori ir pasipūtę. Štai tokie bus mūsų Užgavėnių mieliniai blynai. Tiesa, šie blynai nėra labai saldūs. Mes juos valgėme su uogiene ir saldumo tikrai užteko.
Daugiau nuotraukų (1)
Tačiau jeigu esate labai saldžiamėgiai ir norite saldesnių blynų, dėkite šiek tiek daugiau cukraus.
O jūs kepate blynus per Užgavėnes? Jeigu taip – štai puikus jų receptas.
Porcijos 6, užtruksite daugiau nei 1 valandą.
Mieliniai blynai
Reikės:
  • 500 ml pieno;
  • 2 v. š. cukraus;
  • 1 a. š. sausų mielių;
  • žiupsnis druskos;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 500 g miltų;
  • 1 v. š. aliejaus.
Kaip gaminti:
Pieną šiek tiek pašildome. Į jį beriame cukrų ir mieles. Išmaišome.
Į dubenį beriame miltus, vanilinį cukrų, druską, aliejų ir mušame kiaušinius. Ant viršaus pilame pieno ir mielių masę. Viską gerai išmaišome. Tešlą uždengiame švariu virtuviniu rankšluostėliu ir paliekame šiltai 1–2 val., kad pakiltų.
Kepame blynus gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus ant silpnos kaitros, keptuvę uždengus dangčiu.
Valgome su mėgiamais priedais: uogiene, uogomis, jogurtu ar grietine.
Skanių blynų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.