Vištienos maltinukai kitaip – išmėginkite su kokosų pienu

2024 m. vasario 11 d. 14:18
„Samčio užrašai“
Receptas
Kai pabosta tie patys skoniai ir vaizdai, gaminkite kitaip.
Daugiau nuotraukų (1)
Vietoje paprasto mums nuo vaikystės žinomo balto padažo, gaminkim su kokosų pienu ir matysite koks dieviškas skonis atsivers prieš akis. Tik nebijokite bandyti.
Ir žinote ką? Aš atradau savo „favoritą“. Dabar tik taip gaminsiu maltinukus.
Labai skanu su ryžiais.
Vištienos maltinukai
Reikės:
  • 600 g maltos vištienos;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 šaukštai panko džiūvesėlių;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 1 šaukštas sojos padažo;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.
Padažas:
  • 1 šaukštas aliejaus;
  • 1/2 raudonos paprikos;
  • 1/2 svogūno;
  • 1 šaukštas raudonojo kario pastos;
  • 1 skardinė kokosų pieno;
  • 1 šaukštas sojos padažo;
  • 1 šaukštas rudojo cukraus;
  • smulkintos kalendros pagal skonį.
Gaminimas:
Iš maltinukams skirtų produktų sumaišykite vientisa masę kaip kotletams. Dėkite į šaldytuvą 15–20 min., kad panko džiūvesėliai suminkštėtų.
Išėmus iš šaldytuvo formuokite nedidelius kukuliukus ir iškepti keptuvėje su aliejumi. Išimkite iš keptuvės.
Į keptuvę pilkite aliejaus ir jame apkepinkite smulkintą svogūną ir papriką. Kepinkite apie 5 minutes dažnai maišant. Sudėkite kario pastą, supilkite kokosų pieną, sojos padažą, dėkite cukrų ir virkite 5 minutes vis pamaišant.
Sudėkite į kokosų padažą maltinukus ir dar ant vidutinės kaitros pavirkite kelias minutes. Jei trūksta druskos, įberkite jos arba įpilkite dar sojos padažo. Pagardinkite smulkinta kalendra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.