Ir nepasigailėjau, tiesa, mamai paragauti tik ir teko, nes buvo „sunaikintas“ per 20 minučių.
Labai gardus!
Obuolių ir migdolų pyragas
Reikės:
- 200 g pilno grūdo speltos miltų;
- 250 g rikotos sūrio;
- 100 g gervuogių;
- 2 dideli kiaušiniai;
- 4 saldūs obuoliai;
- 50 g migdolų drožlių;
- 25 g sėklų mikso;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- „ghee“ sviesto skardai patepti.
Gaminimo eiga:
Obuolius su visomis odelėmis tik be sėklų dedame į trintuve. Gautą tyrelę maišome su kiaušiniais, rikota ir visais likusiais produktais ir gerai išmaišome.
Į kepimo indą dedame kepimo popierių, patepame ghee sviestu arba jūsų naudojamais riebalais, pilame gautą masę ir ją išsklaidome.
Kepame įkaitintoje iki 160 laipsnių temperatūros orkaitėje su vėjeliu apie 50–55 min.