Šią savaitę kažkurią dieną kalbant su Kamile prisiminėme karantiną, kai namuose leisdavom laiką. Ir ji papasakojo, kad kartą mokytoja prašė įvardinti ką užuodžiate (turėjo omenyje artėjantį savaitgalį ar atostogas, jau nepamename). O Kamilė atsakė, kad cinamonines bandeles.
Man taip smagu, kad jos prisiminimai tokie smagūs, su namuose ruoštu maistu... Ir ta proga negalėjau neiškepti mielinių bandelių. Kuriame ir toliau prisiminimus.
Skanių atradimų ar vaikystės prisiminimų. Čia ir dabar. Vakar šiandien ir rytoj.
Iš normos iškepsite didelę skardą bandelių, užtruksite daugiau nei 1 valandą.
Mielinės bandelės su cinamonu
Reikės:
- 300 ml pieno;
- 1 v. š. cukraus;
- 7 g sausų mielių;
- 100 g sviesto;
- 0,5 a. š. druskos;
- 3,5 puodelio miltų;
- 2 kiaušiniai.
Įdarui:
- 100 g sviesto;
- 1 v. š. cukraus;
- 0 5 v. š. cinamono;
- kiaušinio trynys, aptepti;
- šlakelis pieno, aptepti.
Gaminimas:
60 ml šilto pieno sumaišome su cukrumi ir mielėmis. Paliekame suputoti.
Į prikaistuvį pilame likusį pieną, sudedame sviestą ir kaitiname, kol cukrus ištirps. Į dubenį pilame miltus, mušame kiaušinius, pilame suputojusias mieles ir pravėsusį pieną su sviestu. Išminkome tešlą. Uždengiame švariu rankšluosčiu ir paliekame šiltai 2 valandoms pakilti.
Tešlą perminkome. Iškočiojame. Patepame tirpintu sviestu, pabarstome cukraus ir cinamono mišiniu. Suvyniojame į ritinėlį. Supjaustome. Dedame į kepimo skardą, paliekant tarpelius, nes bandelės kepant dar išsipūs.
Patepame kiaušinio ir pieno plakiniu. Paliekame dar pusvalandžiui šiltai. Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 25 min.
Su stikline pieno kažkas tokio....
Receptas pagal Neringą Zeleniūtę.