Šiai sriubai reikalinga visa išdorota žuvis, net ir galva su uodega, kad išgauti geriausia skonį.
Skanaus!
„Aljotta“ – Maltos žuvies sriuba
Reikės:
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 1 svogūnas;
- 3 skiltelės česnako;
- 6 pomidorai;
- 1 lauro lapas;
- šviežios mėtos lapelių;
- 8 stiklinės vandens;
- apie 800 g žuvies (išvalyta ir supjaustyta į 4 dalis);
- 100 g ryžių;
- 2 citrinos;
- šviežių petražolių;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Dideliame puode su aliejumi pakepinkite svogūną ir česnakus, kol taps minkšti ir auksiniai.
Sudėkite lauro lapą, mėtas ir vandenį supilkite. Užvirinkite. Tuomet sudėkite žuvį. Sumažinkite kaitrą ir troškinkite, kol žuvis taps minkšta ir išvirus.
Išimkite žuvį ir šiek tiek jai pravėsus, nuo kaulų nuimkite mėsą, o kaulus, galvą, uodegą ir odą – išmeskite.
Sriubos sultinį nukoškite ir supilkite sultinį atgal į puodą. Sudėkite ryžius ir virkite, kol ryžiai suminkštės. Sudėkite smulkintus pomidorus, žuvį ir pagardinkite druska bei pipirais. Pavirkite kelias minutes. Įspauskite vienos citrinos sultis.
Tiekite su smulkintomis petražolėmis ir citrinos griežinėliu.