Vaikų – vienas mėgstamiausių patiekalų.
Porcijos 4.
Užtruksite apie 30 minučių.
Tako su jautiena, kukurūzais ir pupelėmis
Reikės:
- kukurūziniai laiveliai, pagal poreikį;
- 500 g maltos jautienos;
- 2 skiltelės česnako;
- 1 raudonas svogūnas;
- 1 morka;
- 1 saldi paprika;
- 1 čili;
- 1 šlakelis aliejaus;
- 150 g konservuotų kukurūzų;
- 200 g konservuotų raudonųjų pupelių;
- 2 v. š. pomidorų padažo (naudojau naminį padažą);
- 50 g tarkuoto sūrio;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis juodųjų pipirų;
- 1 a. š. saldžios paprikos miltelių.
Gaminimas:
Daržoves nulupame ir nuplauname. Svogūną ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, morką ir čili griežinėliais, papriką kubeliais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname daržoves. Šioms apskrudus sudedame jautieną. Kepiname, kol mėsa apskrus. Pabarstome druska, pipirais, paprikos milteliais. Įmaišome pomidorų padažą.
Pakaitiname keletą minučių. Suberiame kukurūzus, pupeles ir sūrį. Pakaitiname, kol sūris išsilydys. Į tako laivelius dedame jautienos įdarą.
Jeigu patinka aštrumas, ant viršaus dar galite uždėti po čili griežinėlį.
Puošiame kalendros lapeliais ir skanaujame.