Tako su jautiena, kukurūzais ir pupelėmis: užtruksite tik pusvalandį

2024 m. sausio 30 d. 18:07
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Kartais daug žodžių nereikia.
Daugiau nuotraukų (1)
Vaikų – vienas mėgstamiausių patiekalų.
Porcijos 4.
Užtruksite apie 30 minučių.
Tako su jautiena, kukurūzais ir pupelėmis
Reikės:
  • kukurūziniai laiveliai, pagal poreikį;
  • 500 g maltos jautienos;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 raudonas svogūnas;
  • 1 morka;
  • 1 saldi paprika;
  • 1 čili;
  • 1 šlakelis aliejaus;
  • 150 g konservuotų kukurūzų;
  • 200 g konservuotų raudonųjų pupelių;
  • 2 v. š. pomidorų padažo (naudojau naminį padažą);
  • 50 g tarkuoto sūrio;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis juodųjų pipirų;
  • 1 a. š. saldžios paprikos miltelių.
Gaminimas:
Daržoves nulupame ir nuplauname. Svogūną ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, morką ir čili griežinėliais, papriką kubeliais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname daržoves. Šioms apskrudus sudedame jautieną. Kepiname, kol mėsa apskrus. Pabarstome druska, pipirais, paprikos milteliais. Įmaišome pomidorų padažą.
Pakaitiname keletą minučių. Suberiame kukurūzus, pupeles ir sūrį. Pakaitiname, kol sūris išsilydys. Į tako laivelius dedame jautienos įdarą.
Jeigu patinka aštrumas, ant viršaus dar galite uždėti po čili griežinėlį.
Puošiame kalendros lapeliais ir skanaujame.
jautienakukurūzaipupelės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.