Ir štai ta pati šoninė suskamba visai kitokiomis spalvomis. Kaip patiko man šoninę patepti barbekiu padažu, kad dabar kepti norėsiu tik taip.
Porcijos 2 – 3.
Užtruksite apie 1 valandą.
Šoninė su barbekiu padažu
Reikės:
- 500 g šoninės (plonai pjaustytos);
- druskos pagal skonį;
- žiupsnis juodųjų pipirų;
- ¼ a. š. maltų lauro lapų;
- 3 skiltelės česnako;
- barbekiu padažo, pagal poreikį.
Kaip gaminti:
Šoninę pamarinuojame su druska, pipirais, lauro lapais, smulkintu česnaku. Man skaniausia, kai taip pamarinuota šoninė, bent per naktį pastovi šaldytuve. Bet jei neturite daug laiko – kepkite jau po gero pusvalandžio.
Šoninę dedame į kepimo indą. Kepame gerai įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 30 min. Šoninę patepame barbekiu padažu ir kepame dar apie 10 min, kol ši iki galo gražiai apskrus.
Patiekiame su orkaitėje keptomis bulvėmis, raugintais agurkėliais, marinuotais svogūnais ir jelapenu.