Burokėlius naudojau jau išvirtus. Juos perku prekybos centruose, nes reikia pripažinti, kad burokėliai verda ar kepa gana ilgai. Avinžirnius irgi pirkau jau išvirtus. Dažniausiai jie būna padėti daržovių skyriaus šaldytuve. Galima naudoti ir konservuotus avinžirnius.
Burokėlių ir saldžiosios bulvės turėtų būti daugmaž po lygiai. Šių salotų proporcijas ganėtinai lengva keisti. Galima naudoti mažiau avinžirnių ar daugiau fetos.
Saldžioji bulvė turėtų būti minkšta, bet išorė kiek apskrudusi, o burokėliai beveik nesuminkštės, bet išorė irgi kiek apskrus.
Man skaniausia šias burokėlių salotos apšlakstyti su alyvuogių aliejumi ir balzaminio acto pagardu/padažu.
Paruošimas 10 min. + gaminimas 25 min., porcijos – 2.
Burokėlių salotos su saldžiąja bulve ir feta
Reikės:
- 2 vidutinio dydžio virtų burokėlių;
- 2 mažų saldžiųjų bulvių;
- 80 g fetos sūrio;
- 1 st. virtų ar konservuotų avinžirnių;
- kelių saujų gražgarstės;
- 2 valg. š. graikinių riešutų, stambiai sukapotų;
- saujelės šviežių petražolių, susmulkintų;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- šlakelio balzaminio acto pagardo;
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų.
Gaminimas:
- Saldžiąją bulvę supjaustyti nedideliais gabaliukais. Sudėti į pusę kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Apšlakstyti aliejumi, apibarstyti druska, pipirais.
- Kepti orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių su ventiliatoriumi apie 15 min. Tada į skardą sudėti supjaustytus burokėlius, avinžirnius. Juos irgi apšlakstyti aliejumi, užberti druskos, pipirų. Kepti dar apie 10 min.
- Riešutus galima pakepinti sausoje keptuvėje.
- Į lėkštę sudėti gražgarstes, burokėlius, saldžiąją bulvę, avinžirnius, uždėti fetą, riešutus, petražoles. Apšlakstyti aliejumi ir balzaminio acto padažu. Viską išmaišyti. Daržoves galima patiekti tiek šiltas, tiek šaltas.