Čia kepamos autentiškos Romos picos, šviežios lazanijos ir pilstomas vynas.
Ieva Italijoje pragyveno penkerius metus – išmoko kalbą, sutiko meilę, o šeimą abu norėjo kurti kurio nors gimtojoje šalyje.
Pietums labai tiks makaronai su šonine ir pomidorais, skanaus!
Makaronai su šonine ir pomidorais
Reikės (4 porcijoms):
- 400 g „Fusilli“ tipo makaronų;
- 250 g kiaulienos šoninės kubeliais;
- 100 g slyvinių pomidorų;
- kelių šviežių bazilikų lapelių;
- druskos;
- sūrio „Pecorino Romano“.
Gaminimas:
Užvirkite vandenį, sudėkite makaronus, įberkite druskos. Įkaitinkite keptuvę, sudėkite šoninės kubelius. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol jie išskirs riebalus. Tada sudėkite į keturias dalis supjaustytus pomidorus, įpilkite šlakelį makaronų vandens.
Atidžiai apžiūrėkite pakuotę, kiek laiko reikia virti makaronus, bet virkite minute mažiau, nei parašyta, nukoškite ir sudėkite į keptuvę. Ant mažos ugnies viską išmaišykite, neužtrukite ilgiau nei minutę, kad makaronai per daug nesuminkštėtų.
Dėkite į lėkštę, patarkuokite „Pecorino Romano“ sūrio ant viršaus ir uždėkite bazilikų lapelį.