Paprasta pagaminti, o virtuvė kvepės kaip pas mamą.
Labai gardus!
Pilno grūdo miltų obuolių pyragas
Jums reikės:
- 300 g gerai sunokusių bananų be žievelių;
- 300 g obuolių be žievelių ir be sėklų;
- 250 g rikotos sūrio;
- 200 g pilno grūdo kvietinių miltų;
- 200 g pilno grūdo ruginių miltų;
- 1 a. š. cinamono;
- 30 g kokoso drožlių;
- 30 g maltų linų semenų;
- jūsų naudojamų riebalų patepti kepimo indui.
Gaminimo eiga:
Tešla: bananus gerai sutriname ir sumaišome kartu su rikota. Po truputį beriame miltus ir minkome tešlą. Gaunasi ganėtinai lipni, bet standi. Dedame tešlą į kepimo popierių, apvyniojame ir 30 min. į šaldymo kamerą.
Įdaras: obuolius pjaustome plonomis riekelėmis, maišome su cinamonu, kokosų ir linų sėmenimis.
Tešlai atšalus imame kepimo indą, dedame kepimo popierių ir patepame jūsų naudojamais riebalais kepimui. Aš tepiau lydytą sviestą. Labai nedaug, kad tik vos blizgėtų. Imu tešlą ir tiesiog rankomis gabalas po gabalo suformuoju pyrago dugną. Apie 0,5 cm storio. Tada dedame obuolių įdarą, tolygiai paskirstome ir iš likusios tešlos gaminame nedidelius gumulėlius ir dengiame obuolius. Jeigu esate gaminę trupininį pyragą, žinosite apie ką aš.
Kepame 150 laipsnių (su vėjeliu) temperatūroje apie 50 min.
Pyragą tiekiame dar šiltą su avižų grietinėlės užpilu. 1 v. š. vienam gabalėliui. Arba su kuo jūs pageidaujate.
Skanaus!