Šį patiekalą galite pasigaminti su minimaliomis pastangomis, tačiau skonis bus super tobulas ir niekas nesupras, kad šį karališką patiekalą pagaminote vos per keliolika minučių.
Tad šiandien kviečiu skonio prasme keliauti po Tailandą.
Kepta lašiša
Reikės:
- 4 gabaliukai lašišos filė be kaulų;
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- 1 šaukštas kokybiško aliejaus;
- 1 šaukštas sviesto;
- 1/2 svogūno;
- 3 skiltelės česnako;
- 1 šaukštas raudonos kario pastos;
- 1/2 šaukštelio žuvies padažo;
- 1 skardinė riebaus kokosų pieno;
- 1/2 šaukštelio rudojo cukraus;
- 1 didelė morka;
- 1/2 laimo sulčių;
- smulkintų kalendrų.
Kaip gaminti:
- Keptuvėje su aliejumi ir sviestu apkepame lašišos filės gabaliukus (prieš tai pagardiname druska ir pipirais). Kai žuvis beveik iškeps iš abiejų pusių, išimame iš keptuvės ir atidedame į šoną.
- Į keptuvę, kur kepė žuvis, dedame smulkintus svogūnus ir kepiname, kol suminkštės. Dedame smulkintus česnakus, raudoną kario pastą ir maišant pakepiname 1 min.
- Tuomet į keptuvę dedame rudąjį cukrų, žuvies padažą, morkas, kokosų pieną ir maišant pakepiname iki kol masė pradės „burbuliuoti“. Užtruks apie 5 min.
- Supilame laimo sultis į padažą, dedame atgal lašišos filę, beriame druskos, pipirų, smulkintą kalendrą ir pakaitiname dar 1 min.
- Valgome su norimu garnyru.