O „rafaelinį“ esu kepusi, bet čia visiškai kitoks, beveik nekeptas tortas. Ir žinoma, kad gaminau ir visiškai nepasigailėjau savo pasirinkimo.
Tiesa, į kremą pridėjau nuo savęs dar šaukštą želatinos. Kažkaip man patikimiau, kad torto kremas nepabėgs per šonus.
Čia želatinos kiekis tikrai minimalus, o kremas gaunasi kremiškas, minkštas, lengvai kabinamas šaukštu. Bet perspėju – tortas tikrai saldus, kaip „Rafaelo“ saldainiukas.
Taigi tortas paruoštas ir kai jau planuoji važiuoti švęsti gimtadienį – atsitinka gyvenimas. Lieki torto valgyti namuose. Ligos visada užklumpa netikėtai, nepasiruošus ir visada ne laiku.
Kepimo forma 20 cm. skersmens. Porcijos 10.
Užtruksite gaminant iki 20 minučių + laikas, kol desertas stings.
Tortas „Rafaelo“
Reikės:
- 150 g sausainių (geriausia migdoliniai);
- 80 g sviesto;
- 750 g maskarponės sūrio;
- 400 g balto šokolado;
- sauja migdolų;
- 1/2 citrinos sulčių;
- 180 g kokoso drožlių;
- 1 v. š. želatinos + 50 ml vandens (čia pridėjau nuo savęs).
Kaip gaminti:
- Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti.
- Sausainius susmulkiname iki trupinių.
- Sviestą ištirpiname ir sumaišome su sausainiais.
- Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi.
- Suberiame sausainių ir sviesto masę. Gerai suspaudžiame, suformuodami torto padą.
- Kepame gerai įkaitintoje orkaitėje iki 170 laipsnių apie 5 minutes.
- Migdolus paskrudiname sausoje keptuvėje arba orkaitėje. Suberiame ant sausainių pagrindo. Prieš tai aš juos šiek tiek pasmulkinau.
- Į prikaistuvį dedame maskarponės sūrį, 200 g baltojo šokolado ir įspaudžiame citrinos sultis. Kaitiname, kol gausime vientisą masę.
- Sudedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ši ištirps. Sūrio masę nukeliame nuo kaitros.
- Suberiame kokoso drožles ir gerai išmaišome. Pilame masę ant sausainių pagrindo.
- Garų vonelėje ištirpiname 200 g baltojo šokolado (įdėjau dar papildomai apie 30 g sviesto) ir užpilame jį ant torto viršaus.
- Pabarstome likusiomis kokoso drožlėmis.
- Tortą dedame į šaldytuvą sutvirtėti.
- Puošiau braškėmis ir „rafaelo“ saldainiais.