Salotos su kepenėlėmis ir apelsinais: gardu ir skanu

2024 m. sausio 26 d. 13:38
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Žinote tą jausmą, kai norisi kažko kitokio, skanaus ir ypatingo? Šiandien tik prabudusi mąsčiau ir svajojau apie salotas pietums.
Daugiau nuotraukų (1)
Ir štai lėkštė gardžių salotų su kepenėlėmis ir apelsinais.
Skanu, oi kaip skanu.
Porcijos 2.
Užtrukite apie 30 minučių.
Salotos su kepenėlėmis ir apelsinais
Reikės:
  • 100 g salotų mišinio;
  • 1 agurkas;
  • 1 apelsinas;
  • šalotinis svogūnas;
  • 2 skiltelės juodojo česnako;
  • saujelė kepintų svogūnų (yra pirkti tokie, kaip traškučiai);
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnis jūros druskos su juoduoju česnaku (salotoms gardinti);
  • 200–300 g kepenėlių;
  • žiupsnis druskos (kepenėlėms gardinti);
  • žiupsnis juodųjų pipirų;
  • žiupsnis malto muskato;
  • kelios šakelės čiobrelio;
  • šlakelis aliejaus, kepenėlėms kepti.
Kaip gaminti:
Kepenėles pabarstome druska, pipirais, maltu muskatu. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame kepenėles, šalia čiobrelio šakeles. Kepame apie 7–10 min.
Apelsiną nulupame kiš karto pašalindami ir žievelės baltąją dalį ir supjaustome griežinėliais. Šalotinį svogūną supjaustome žiedais, agurką norimais gabalėliais. Česnaką taip pat pasmulkiname.
Į lėkštes dedame salotų lapelius. Ant viršaus dėliojame agurko, apelsino, šalotinio svogūno, kepenėlių gabalėlius.
Salotas paskaniname juoduoju česnaku, druska, svogūnų traškučiais. Apšlakstome aliejumi.
Skanaus!
salotoskepenėlėsApelsinai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.