Ir štai lėkštė gardžių salotų su kepenėlėmis ir apelsinais.
Skanu, oi kaip skanu.
Porcijos 2.
Užtrukite apie 30 minučių.
Salotos su kepenėlėmis ir apelsinais
Reikės:
- 100 g salotų mišinio;
- 1 agurkas;
- 1 apelsinas;
- šalotinis svogūnas;
- 2 skiltelės juodojo česnako;
- saujelė kepintų svogūnų (yra pirkti tokie, kaip traškučiai);
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- žiupsnis jūros druskos su juoduoju česnaku (salotoms gardinti);
- 200–300 g kepenėlių;
- žiupsnis druskos (kepenėlėms gardinti);
- žiupsnis juodųjų pipirų;
- žiupsnis malto muskato;
- kelios šakelės čiobrelio;
- šlakelis aliejaus, kepenėlėms kepti.
Kaip gaminti:
Kepenėles pabarstome druska, pipirais, maltu muskatu. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame kepenėles, šalia čiobrelio šakeles. Kepame apie 7–10 min.
Apelsiną nulupame kiš karto pašalindami ir žievelės baltąją dalį ir supjaustome griežinėliais. Šalotinį svogūną supjaustome žiedais, agurką norimais gabalėliais. Česnaką taip pat pasmulkiname.
Į lėkštes dedame salotų lapelius. Ant viršaus dėliojame agurko, apelsino, šalotinio svogūno, kepenėlių gabalėlius.
Salotas paskaniname juoduoju česnaku, druska, svogūnų traškučiais. Apšlakstome aliejumi.
Skanaus!