Mergina norėjo išmokti italų kalbą ir patikrinti, ar tikrai kitur, kaip sakoma, žolė žalesnė.
Šiuo metu Ieva su savo vyru Zura gyvena Kaune ir yra atidarę savo piceriją „Pizza Pop“.
Siūlome išmėginti pagal Ievos šokolado ir cukinijų keksiukų receptą, skanaus!
Šokolado ir cukinijų keksiukai
Reikės (12 vienetų):
- 180 g viso grūdo kvietinių miltų;
- 85 g juodojo šokolado (tinka ir konditerinis);
- 280 g cukinijos;
- 163 g cukraus;
- 90 ml augalinio aliejaus;
- 2 kiaušinių;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 1/2 a. š. cinamono;
- 3/4 a. š. valgomosios sodos;
- 3/4 a. š. kepimo miltelių;
- 1/2 a. š. druskos.
Gaminimas:
Sutarkuokite cukiniją šiaudeliais, lengvai nuspauskite vandenį rankomis, bet ne per stipriai, nes masė turi likti šlapia – pasverkite, ar vis dar atitinka svorį.
Į dubenį sudėkite kiaušinius, cukrų, supilkite aliejų ir viską išplakite elektriniu maišytuvu.
Kitame inde sumaišykite birius ingredientus. Supilkite juos į kiaušinio ir cukraus mišinį, masę išmaišykite šaukštu.
Sukapokite šaltą šokoladą peiliu. Sudėkite jį ir sutarkuotą cukiniją į tešlos masę, išmaišykite šaukštu.
Keksiukų formeles patepkite aliejumi, pilkite į jas tešlą. Kepkite 20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su vėjeliu.