Darbo nedaug, bet gaminimo trukmė apie vieną valandą.
Sriuba tiršta, skani, maistinga, o jeigu dar nepagailėsite čilio, tai gerai ir užkaitins.
Sriubas verdu mažiausiai 2 dienoms, tai ir porcijos 8–10.
Orkaitėje kepto kalafioro sriuba
Reikės:
- 400 g kalafioro;
- 200 g fetos sūrio;
- 200 g kaliaropės;
- 150 g morkos;
- 150 g pievagrybių;
- 150 g poro;
- 100 g raudonųjų skaldytų lęšių;
- 60 g saliero stiebo;
- 10 g lydyto sviesto;
- 3 skiltelių česnako;
- 1 v. š. raudoniosos paprikos miltelių;
- 1 v. š. druskos;
- 1 v. š. pipirų;
- 1/2 v. š. ciberžolės;
- 1/2 v. š. džiovintų čiobrelių;
- 1/2 v. š. džiovintos kalendros;
- 2 lauro lapų;
- vandens;
- žalumynų – pasirinktinai;
- džiovinto smulkinto čilio – pasirinktinai.
Gaminimo eiga:
Pirmiausia į kepimo indą dedame smulkintą kalafiorą. Aš tiesiog rankomis jį susmulkinu mažesniais žiedynais. Apibarstau pipirais, ciberžole, į tarpus pridedu česnako skiltelių. Ant viršaus dedu fetą.
Užpilu apie 100 ml vandens. Dedu į orkaitę 180 laipsnių apie 40 min. ir tuo tarpu imu keptuvę.
Dedu lydyto sviesto ir apkepinu smulkintą morką, saliero stiebą, pievagrybius, kaliaropę, porą. Viską dedu į puodą. Barstau prieskoniais. Pilu vandens apie 2 l. Sultinį užverdu. Sumažinu kaitrą ir beriu lęšius. Verdu apie 5–7 minutes.
Kalafiorui iškepus sutrinu viską trintuve ir gerai sumaišau su jau išvirusiomis daržovėmis.
Tiekiau su žalumynais ir čiliu.
Skanaus!