Gausite 14 vienetų.
Skanaus!
Spurgos („doughnut“) su pistacijų įdaru
Tešlai reikės:
- 500 g miltų + 2 v. š. miltų;
- 150 g šilto pieno + 100 g pieno;
- 14 g sausų mielių;
- 30 g + 2 a. š. cukraus;
- 50 g minkšto sviesto;
- 10 g spirito;
- 1 kiaušinis + 3 tryniai.
Įdarui reikės:
- 200 g maskarponės sūrio;
- 100 g grietinėlės;
- 100 g pistacijų kremo (arba baltojo šokolado).
Gaminimas:
Į vieną dubenį pilame 100 g pieno, beriame mieles, 2 a. š. cukraus ir išmaišome. Beriame miltų ir vėl viską išmaišome. Paliekame apie 20 min. mielėms aktyvuotis.
Kai mielės pakils, į kitą dubenį supilame 500 g miltų, 150 g pieno, 30 g cukraus, 10 g spirito, sviestą ir kiaušinius, taip pat pakilusias mielės ir kombaino pagalba užminkome lipnią tešlą. Daugiau miltų nededame! Uždengiame ir kildiname šiltai ~1 valandai.
Pakilusią tešlą dedame ant miltais pabarstyto stalo ir padaliname į 14 gabaliukų (~70 g). Rankų pagalba suformuojame tešlos rutuliukus, lengvai suplojame ir dedame ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus. Paliekame 30 min. neuždengtus pakilti.
Kepame įkaitintame aliejuje ant silpnos ugnies po keletą minučių iš kiekvienos pusės. Svarbu – spurgas į aliejų dedame ta puse, kuri buvo ant kepimo popieriaus, taip spurgos dar pakils kepamos.
Tik iškepusias spurgas galima apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje.
Įdarui maskarponės sūrį išplakame su grietinėle, dedame pistacijų kremą (arba ištirpintą baltąjį šokoladą).