Tik laiko patikrinti ir greitai padaromi patiekalai.
Didysis mano gaminimas namuose būna savaitgaliais, tada jau bandau kažką naujo.
O dabar dalinuosi salotų receptu, kuris yra puikus likučių panaudojimo būdas.
Salotos iš likučių
Reikės:
- 300 g virtų pupelių (tinka bet kokios, net ir konservuotos);
- 2 skardinės tuno;
- 1 nedidelis raudonas svogūnas;
- kelios šakelės petražolių (aš naudojau plokščialapes);
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 1 šaukštas citrinos sulčių;
- druskos ir pipirų pagal poreikį.
Kaip gaminti:
Į dubenį dedame virtas pupeles (jei naudosite konservuotas tada nupilkite skystį ir nuplaukite), tuną, smulkintą svogūną. Beriame smulkintus žalumynus, druską ir pipirus.
Aliejų sumaišome su citrinos sultimis. Pilame į dubenį su pupelėmis ir gerai išmaišome.