O kai pasiseka, sriubą valgome su pasimėgavimu ir dideliu pasičepsėjimu.
Porcijos 6 – 8.
Užtruksite daugiau nei 1 valandą.
Žuvienė
Sultiniui reikės:
- žuvies virimui (naudojau sterko galvą ir uodegą);
- poro žali lapai;
- 1 svogūnas;
- 0,5 pankolio;
- 1 saliero stiebas;
- 2 lauro lapai;
- keli pipirai grūdeliais;
- 2,5–3 l vandens.
Sriubai reikės:
- 0,5 svogūno;
- 1 morka;
- 0,5 poro;
- 1 skiltelė česnako;
- 4 bulvės;
- 2 v. š. ryžių;
- čili pipiras;
- 1 v. š. sviesto;
- druskos pagal skonį;
- 1 a. š. sriubos prieskonių;
- 2 lauro lapai;
- 2 v. š. krapų smulkintų;
- grietinės (jei norisi).
Kaip gaminti:
Sultiniui virti skirtus produktus sudedame į puodą. Užkaičiame virti ant silpnos kaitros ir verdame apie 1–1,5 val. Sultinį perkošiame. Jeigu yra noro, žuvį, kuri virė galite nukaulinti ir mėsytės gabalėlius sudėti į sultinį. Tai suteiks dar daugiau skonio.
Daržoves nulupame ir nuplauname. Morką sutrakuojame, česnaką, svogūną, porą, česnaką ir čili supjaustome smulkiais gabalėliais. Puode ištirpiname sviestą. Sudedame smulkintas daržoves ir pakepiname, kol šios suminkštės.
Suberiame ryžius, kubeliais pjaustytas bulves, lauro lapus. Supilame sultinį, pagardiname druska ir sriubos prieskoniais. Verdame sriubą apie 30 min.
Suberiame išvirusius žuvies gabalėlius (tik atsargiai išrinkite visas ašakas) ir krapus. Išjungiame kaitrą.
Sriubą pilstome į dubenėlius. Jei norisi, gardiname šaukštu grietinės.