Apsilankęs Tailande žurnalistas sužinojo, jog tailandiečių labai mėgstama sriuba yra būtent „tom yum“. Tai kaip cepelinai Lietuvoje.
„Tom yum“ sriuba taip pat yra kaip vizitinė Tailando kortelė.
Siūlome išmėginti neįprastos sriubos receptą!
Tailandietiška sriuba su vištiena ir kiauliena
Reikės:
- kiaulienos, vištienos – po 300 g;
- krevečių – kiek negaila;
- vieno japoninio ridiko (vadinamojo daikono);
- vienos morkos;
- kalendrų šakelių;
- druskos (vietoj jos galite naudoti žuvies padažą);
- vienos žaliosios citrinos, gabalėlio imbiero šaknies, kelių aitriųjų paprikų;
- prieskonių: juodųjų pipirų, cinamono lazdelės.
Kaip gaminti:
Iš pradžių virkite sultinį iš kubeliais supjaustytos vištienos ir kiaulienos. Išgriebkite mėsą ir atidėkite. Tada apvirkite krevetes, nukoškite ir sudėkite į dubenėlį.
Vietoj druskos sultiniui naudokite žuvies padažą arba švelnų sojų padažą.
Sultinį skaninkite kafiro (žaliosios citrinos) lapais, trinta žaliosios citrinos žievele, trintu šviežiu imbieru, cinamono lazdele, šviežiomis aitriosiomis paprikomis, juodaisiais pipirais.
Kai sultinys bus paruoštas, įdėkite stambiai pjaustytas morkas ir japoninį ridiką. Daržovėms išvirus dėkite į dubenėlius mėsą ir krevetes, užpilkite visa tai karštu sultiniu su daržovėmis.
Apibarstykite supjaustytos kalendrų lapeliais. Galima sriubą patiekti su virtais ryžiais (atskirame dubenėlyje).