Man ypatingai patinka patiekalai, kuriuos tik į orkaitę ir visas darbas baigtas.
O šiam kartui dar pasiūlysiu sunaudoti ir brokolio kotą, kurį neretai šeimininkės nelabai žino kur panaudoti.
5–6 porcijos.
Kalakutienos pyragas
Reikės:
- 500 g lieso kalakutienos faršo;
- 150 g poro;
- 100 g svogūno;
- 150 g pievagrybių;
- 200 g brokolio koto;
- 100 g morkos;
- 150 g raudonos paprikos;
- 15 g druskos;
- 15 g maltų juodųjų pipirų;
- 15 g ciberžolės;
- 15 g džiovintų krapų;
- 3 vnt džiovintų lauro lapų.
Salotoms reikės:
- pusė kopūsto;
- 1 morka;
- 1 nedidelis saldusis raudonas pipiras;
- sauja krapų;
- 10 ml sojos padažo;
- 10 ml ypač tyro rapsų aliejaus.
Gamybos eiga:
Visas daržoves smulkiai pjaustome arba tarkuojame. Aš asmeniškai naudoju mini kapoklę. Maišome su prieskoniais ir kalakutienos faršu. Dedame gautą masę į kepimo indą ir į masės vidų įkrauname lauro lapus. Kepame 200 laipsnių temperatūroje 1 valandą. Ištraukus leidžiame pravėsti. Sultys nuo pyrago nupilame ir panaudojame padažui.
Padažui poras ir pievagrybiai smulkiai supjaustyti ir pakepinti pyrago sultyse ant keptuvės. Prieš pabaigą šaukštas grietinės.
Morką ir kopūstas smulkiai sutarkuoti, pipiras ir krapai smulkiai supjaustytas. Pilame aliejų ir soją, gerai išmaišome.
Skanaus!