Vakare jau ragavome mano kūrinį ir dideliam nustebimui jis labai patiko. Maniau, kad kokosai ir krevetės nelabai dera su lietuviškomis bulvėmis ir morkomis, bet klydau.
Šią sriubą dabar verdu dažnai, ja vaišinau nemažą būrį žmonių ir visi sutartinai gyrė skonių derinį.
Ir dar vieną dalyką – primirštą malonumą valgyti rankomis. Ne sriubą, žinoma, bet sparnelius ir krevetes, todėl tiekiant prie sriubos lėkštės dedu mažą lėkštutę ir servetėlę.
Vištienos sriuba su žirneliais ir krevetėmis
12 porcijų pasiruošiu:
- 500 g vidurinių sparnelio dalių;
- 500 g krevečių;
- 400 ml kokosų pieno (1 skardinę);
- 250 g šaldytų žirnelių;
- 2 bulves;
- 1 morką;
- 4 česnako skilteles;
- 1 šaukštą tom yum pastos (galima nedėti arba keisti raudona kario pasta);
- 1 šaukštelį mėgstamų prieskonių mišinio;
- 0,5 šaukštelio grūstos aitriosios paprikos (tik nenaudojant pastos);
- 1 šaukštą druskos.
Kaip gaminti:
Kaičiu puodą su ~4 litrais vandens, sudedu sparnelius ir nuo užvirimo verdu apie 15 minučių. Tuo metu nulupu ir kubeliais supjaustau bulves ir morkas, nulupu česnakus. Kubelius beriu į puodą, paverdu apie 5 minutes, tuomet sudedu žirnelius, krevetes, prieskonius ir pastą, pilu kokosų pieną, lukteliu kol užvirs, pridengiu dangtį ir verdu apie 10–12 min.
Galiausiai į sriubą presu įspaudžiu česnaką, puodą pilnai dengiu dangčiu, išjungiu kaitrą ir palieku ramybėje bent 20 minučių.
Jei turiu šviežios kalendros, tiekiant sriubą pabarstau kapotais jos lapeliais.
Pirmiausiai suvalgome skystąją sriubos dalį su daržovėmis, o likusias krevetes ir sparnelius valgome rankomis.