Man labai patiko ir triušiui tiko kefyro marinatas. Tikrai vertas dėmesio. Sakyčiau, kad ir mėsytę šiek tiek suminkština, ir skonio papildomo suteikia.
Porcijos 2.
Užtruksite daugiau nei 1 valandą.
Triušis su daržovėmis
Reikės:
- 4 triušio kumpeliai;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnis juodųjų pipirų;
- 1 v. š. grūdėtų garstyčių;
- 2 skiltelės česnako;
- 300 ml kefyro;
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 0,5 poro;
- 400 ml sultinio;
- 200 ml grietinėlės;
- 1 a. š. persilado prieskonių;
- 2 lauro lapai;
- 1 v. š. smulkintų krapų.
Kaip gaminti:
Triušio kumpelius pabarstome druska, pipirais, smulkintu česnaku. Užpilame kefyru, įmaišome garstyčias. Paliekame marinuotis 6–10 val.
Į troškintuvą dedame triušio gabalėlius, smulkintas daržoves, lauro lapus, persilado prieskonius, žiupsnį druskos. Užpilame sultiniu ir grietinėle.
Kepame įkaitintoje iki 160 laipsnių orkaitėje apie 2 val. Iškepusius kumpelius pabarstome krapais.
Valgome su bulvių koše, salotomis.