Vertas dėmesio receptas: triušis su daržovėmis – kefyro marinate

2024 m. sausio 17 d. 17:35
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Ir vienaip bandžiau nufotografuoti ir kitaip, bet... Žinau, labai jau neišvaizdi čia ta nuotrauka, bet skonis užtat labai geras. Tad ir nusprendžiau, kad receptu turiu pasidalinti ir su jumis.
Daugiau nuotraukų (1)
Man labai patiko ir triušiui tiko kefyro marinatas. Tikrai vertas dėmesio. Sakyčiau, kad ir mėsytę šiek tiek suminkština, ir skonio papildomo suteikia.
Porcijos 2.
Užtruksite daugiau nei 1 valandą.
Triušis su daržovėmis
Reikės:
  • 4 triušio kumpeliai;
  • druskos pagal skonį;
  • žiupsnis juodųjų pipirų;
  • 1 v. š. grūdėtų garstyčių;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 300 ml kefyro;
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • 0,5 poro;
  • 400 ml sultinio;
  • 200 ml grietinėlės;
  • 1 a. š. persilado prieskonių;
  • 2 lauro lapai;
  • 1 v. š. smulkintų krapų.
Kaip gaminti:
Triušio kumpelius pabarstome druska, pipirais, smulkintu česnaku. Užpilame kefyru, įmaišome garstyčias. Paliekame marinuotis 6–10 val.
Į troškintuvą dedame triušio gabalėlius, smulkintas daržoves, lauro lapus, persilado prieskonius, žiupsnį druskos. Užpilame sultiniu ir grietinėle.
Kepame įkaitintoje iki 160 laipsnių orkaitėje apie 2 val. Iškepusius kumpelius pabarstome krapais.
Valgome su bulvių koše, salotomis.
triušisdaržovėskefyras
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.