Tam reikia gero įkvėpimo, gerų produktų ir truputį pasistengti. Bet juk dėl savęs ir savo mylimų galima.
Šios krevetės puikus įrodymas to, kaip galima beprotiškai skaniai pavalgyti neįdėjus daug pastangų.
Kviečiu bent jau skonio prasme pakeliauti po Toskaną.
Toskanos krevetės
Reikės:
- 500 g krevečių be lukšto;
- 1 šaukštelis rūkytos paprikos;
- 0,5 šaukštelio žolelių mišinio (čiobrelis, raudonėlio, rozmarinas);
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis maltų baltųjų pipirų;
- 5 skiltelės česnako;
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Padažui:
- 1 pomidoras;
- 1 sauja šviežių špinatų;
- 125 ml grietinėlės;
- žiupsnelis rūkytos paprikos.
Kaip gaminti:
- Krevetes pagardinkite rūkyta paprika, žolelių mišiniu, druska ir pipirais.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite krevetes ir smulkintus česnakus. Kepkite 5 minutes. Geriausia kepti po nedideliais kiekiais krevečių, kad krevetės keptų, o ne troškintųsi savo skystyje. Išimkite krevetes iš keptuvės ir sudėkite į lėkštę.
- Toje pačioje keptuvėje dėkite pjaustytus pomidorus ir maišydami pakepinkite 1 minutę.
- Sudėkite smulkintus špinatus ir dar kepinkite, kol špinatai sukris.
- Į keptuvę su daržovėmis supilkite grietinėlę, berkite paprikos miltelius ir pakaitinkite dar 1–2 min. ant vidutinės kaitros.
- Sudėkite krevetes ir dar pavirkite 2 min., kol krevetės pilnai bus paruoštos.