Porcijos 4.
Užtruksite apie 1 valandą.
Kotletai su džiovintų baravykų įdaru
Reikės:
- 1 kg maltos kiaulienos;
- 1 kiaušinis;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnis juodųjų pipirų;
- 1 a. š. persilado prieskonių;
- 200 ml grietinėlės/pieno;
- 2 v. š. krakmolo;
- svogūnas;
- česnakas;
- aliejaus, kepimui.
Įdarui:
- sauja džiovintų baravykų;
- 1 svogūnas;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis pipirų.
Troškinimui:
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 0,5 l vandens;
- 2 v. š. grietinės;
- 1 a. š. miltų;
- 2 lauro lapai;
- žiupsnis druskos;
- žalumynai.
Kaip gaminti:
Džiovintus baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame brinkti.
Kotletams svogūną pasmulkiname ir pakepiname su šlakeliu aliejaus. Į maltą mėsą beriame prieskonius, krakmolą, smulkintą česnaką, pakepintą svogūną, mušame kiaušinį ir pilame grietinėlę. Masę gerai išmaišome.
Įdarui svogūną pasmulkiname ir pakepiname su šlakeliu aliejaus. Kai šis šiek tiek suminkštės sudedame baravykus. Pakepiname keletą minučių.
Pagardiname druska, pipirais.
Formuojame kotletus, įdarome grybų įdaru. Apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Sudedame kotletus į puodą. Ten pat beriame prieskonius, smulkintas daržoves. Vandenį sumaišome su grietine, miltais ir užpilame ant kotletų. Troškiname apie 20 minučių.