Greitai pagaminamas avokado ir lašišos tartaras nudžiugins netikėtai užklupusius svečius

2024 m. sausio 15 d. 09:05
Receptas
Skystasis auksas. Taip jau seniai vadinamas pats populiariausias pietietiškos virtuvės produktas – alyvuogių aliejus.
Daugiau nuotraukų (1)
Ispanams alyvuogių aliejus yra ir visų troškinių bei padažų pagrindas.
Juo gardinamos ir virtos daržovės, orkaitėje kepama žuvis ar mėsa. 
Be alyvuogių aliejaus neįsivaizduojamas ir lašišos tartaras su avokadu, kurio receptu dalinamės.
Avokado ir lašišos tartaras
Reikės:
  • 300 g rūkytos lašišos;
  • 2 avokadų;
  • 2 v. š. šaltai spausto alyvuogių aliejaus;
  • pusės citrinos sulčių;
  • 2 v. š. sojų padažo;
  • 1 a. š. garstyčių;
  • druskos ir pipirų;
  • svogūnų laiškų, kalendrų, sezamų sėklų.
Kaip gaminti
Supjaustykite kubeliais lašišą ir avokadą. Paruoškite padažą sumaišydami aliejų, sojų padažą, garstyčias ir druską. Užpilkite lašišą padažu ir sumaišykite, galite trumpai pamarinuoti.
Į indelį sudėkite ketvirtį supjaustytos lašišos, o ant jos – ketvirtį supjaustyto avokado. Apverskite indelį ant lėkštės, užbarstykite pipirų ir žalumynų.
Tą patį pakartokite dar trims porcijoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.