Ryžių, kokosų pieno ir mango desertas pagal V. Radzevičių: paragavus atsigauna širdis

2024 m. sausio 13 d. 17:36
Receptas
Vytaras Radzevičius (55 m.) užsienio šalyse mėgsta stebėti kaip gaminamas maistas, todėl neretai prašo, kad jį įleistų į virtuvę, o grįžęs į Lietuvą mėgina pritaikyti ragautus patiekalus ir pagaminti tai, ką yra skanavęs.
Daugiau nuotraukų (3)
Vytaro mėgstamiausias desertas – iš Bankoko. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti nieko įdomaus, bet paragavus atsigauna širdis.
Šiam gardumynui paruošti naudojami lipnūs ryžiai, saldintas kokosų pienas ir šviežios mangų riekelės.
Iš kokosų gaminamas pienas sudaro desertų pagrindą. Dažnai mes manome, kad perskėlus kokosą išbėga pienas, bet iš tikrųjų tai būna vanduo.
Kokosų minkštimas tarkuojamas ir spaudžiamas skystis – taip daromas kokosų pienas.
Kviečiame išmėginti iš Bankoko pagal V.Radzevičių ryžių, saldinto kokosų pieno ir mango desertą!
Ryžių, saldinto kokosų pieno ir mango desertas
Reikės:
  • vieno prinokusio mango;
  • 150 g apvaliųjų ryžių;
  • 200 ml kokosų pieno;
  • cukraus pagal skonį.
Kaip gaminti:
Išvirkite pasūdytus ryžius lipniai, leiskite jiems atvėsti.
Užvirinkite kokosų pieną ir pasaldinkite.
Nulupkite prinokusį mangą, perpjaukite perpus ir supjaustykite griežinėliais.
Į lėkštę dėkite lygiomis dalimis virtų ryžių ir mango griežinėlių, pašlakstykite desertą saldintu kokosų pienu.
desertasAzijos virtuvėBankokas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.