Vytaro mėgstamiausias desertas – iš Bankoko. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti nieko įdomaus, bet paragavus atsigauna širdis.
Šiam gardumynui paruošti naudojami lipnūs ryžiai, saldintas kokosų pienas ir šviežios mangų riekelės.
Iš kokosų gaminamas pienas sudaro desertų pagrindą. Dažnai mes manome, kad perskėlus kokosą išbėga pienas, bet iš tikrųjų tai būna vanduo.
Kokosų minkštimas tarkuojamas ir spaudžiamas skystis – taip daromas kokosų pienas.
Kviečiame išmėginti iš Bankoko pagal V.Radzevičių ryžių, saldinto kokosų pieno ir mango desertą!
Ryžių, saldinto kokosų pieno ir mango desertas
Reikės:
- vieno prinokusio mango;
- 150 g apvaliųjų ryžių;
- 200 ml kokosų pieno;
- cukraus pagal skonį.
Kaip gaminti:
Išvirkite pasūdytus ryžius lipniai, leiskite jiems atvėsti.
Užvirinkite kokosų pieną ir pasaldinkite.
Nulupkite prinokusį mangą, perpjaukite perpus ir supjaustykite griežinėliais.
Į lėkštę dėkite lygiomis dalimis virtų ryžių ir mango griežinėlių, pašlakstykite desertą saldintu kokosų pienu.