Žinomas virtuvės vadovas Algirdas Matačiūnas (43 m.), atsakingas už „Teltonikos“ įmonių grupės darbuotojų maitinimą, prisipažino, kad sudarant patiekalų receptus įkvėpimu tampa tie valgiai, kurie buvo mėgstami įvairiuose Lietuvos regionuose.
O viena iš didžiausių klaidų ruošiant daržoves – pervirti.
Tik suprantant, kas vyksta su daržovėmis ir maisto produktais dėl temperatūros poveikio, kaip veikia druska, prieskoniai, actas, aliejus, gali kurti receptus.
Kviečiame išmėginti marinuotų daržovių receptą pagal Algirdą Matačiūną!
Marinuotos daržovės
Reikės:
- 1 didelės morkos;
- 1 cukinijos;
- 1 pastarnoko;
- 1 litro vandens;
- 100 ml baltojo vyno acto;
- 1 cinamono lazdelės;
- 1 žvaigždinio anyžiaus vaisiaus;
- 5 sudžiūvusių gvazdikėlių;
- 10 g čiobrelių;
- 1 v. š. medaus.
Kaip gaminti:
Susipjaustykite daržoves šiaudeliais. Paruoškite marinatą – prieskonius suberkite į puodą ir virkite apie 30 min., įpilkite baltojo vyno acto. Į verdantį marinatą dėkite daržoves, palaukite, kol puodas vėl užvirs.
Užvirus išjunkite viryklę, nukoškite daržoves, palaukite, kol jos atvės. Tokios marinuotos daržovės tiks ne tik užkandžiui, bet ir garnyrui prie įvairių patiekalų.